Hvad er KCF? Hvor meget skal Kcft være? Årsager til højde og lav

Det er en gruppe af biokemiske tests for at forstå leverens arbejds- og sundhedsstatus. Det indgår i blodprøveresultater som LFT eller KFT.

Hvad er KCFT?

Det er inkluderet i resultaterne af blodprøver som symbolet på KCFT-leverfunktionstest. Det tjener til at teste leverens arbejdstilstand. Hvis LFT-resultater er lavere eller højere end den normale værdi, indikerer det et problem i leveren. Særligt høje resultater indikerer graden af ​​leverskade.

AST og ALT indeholdt i LFT, til påvisning af skader på leveren,

GGT og ALP ved påvisning af skader på galdevejene sammen med leveren,

INR-, albumin- og koagulationstest er vigtige faktorer til at påvise leverdysfunktion og leversvigt.

Hvor meget skal KCFT være?

Det anses for normalt at have en vis mængde KCFT i kroppen. Disse værdier er som følger;

ALT 7-55 U/L

AST 8-48 U/L

Albumin 3,5-5,0 g/dL

ALP 45-115 U/L

Bilirubin 0,1-1,2 mg/dL

Samlet protein 6,3-7,9 g/dL

GGT 9-48 U/L

LD 122-222 U/L

PT 9,5-13,8 sekunder

Hvad er årsagerne til KCFT-højde?

Problemer i leveren får LFT-resultaterne til at stige. KCFT-test er blandt de test, der bør udføres med jævne mellemrum. Det giver vigtige spor om lever, galde og leverfunktioner og sygdomme.

Årsagerne til forhøjelsen af ​​LFT- og især ALT-niveau kan angives som følger;

- At have tunge stoffer brugt kontinuerligt til kroniske sygdomme eller ubevidst stofbrug,

- Overdreven brug af alkohol og cigaretter,

- Fedme og overvægt er blevet kronisk,

- Tilstedeværelse af diabetes og stofbrug

- Genetisk disposition,

- Fed lever

- Hjertesvigt og hjerte-kar-sygdomme

- Hepatitis A, B og C infektioner

- Forekomsten af ​​skrumpelever og andre sygdomme, der forhindrer leveren i at fungere effektivt.

Hvad er årsagerne til lav KCFT?

Høje resultater af den biokemiske test kendt som KCFT indikerer tilstedeværelsen af ​​alvorlige lidelser. Resultater under normalværdien gør også patienten utryg og får dem til at spekulere på hvorfor. Lave KCFT-testresultater udgør dog ikke et sundhedsproblem.

Årsagerne til faldet i værdier, der har været højt i lang tid, er, at problemet, der får KCFT-værdierne til at stige, er blevet elimineret. Dette indikerer, at patienten har en sund og effektivt fungerende lever.

Seneste indlæg